FRISÖR (nummer 1, 2016)

Intervju med Angelo Seminara

Hur känns det att vara en del av den internationella juryn i Årets Frisör?

- Jag är ett sror fan av Skandinavien och har stor respekt får svensk design, så det var en ära och ett privilegium att fa vara med och bedöma tävlingen. Det är ett uppdrag jag tar väldigt seriöst på. Jag har själv vunnit flera tävlingar och vet vilken betydelse det har för ens framtida utveckling - både på det personliga och det professionella planet.

Vad tyckte du om bidragen?

- Nivån på kreativitet höjs varje år över hela världen, och de svenska bidragen följde mönstret. Du kan se att alla verkligen har försökt att flytta fram gränserna. Som i alla tävlingar finns det olika nivåer av expertis - i det tekniska hantverket och i den artistiska presentationen. Generellt sett måste jag säga att årets bidrag imponerade, och vissa val behövde kanske ibland göras på personlig smak.

Vad tycker du gör ett vinnande hår?

- Varenda aspekt måste vara perfekt. Givetvis är stylingen och hårfärgen det som måste ge störst intryck, men det kan bara ske om sminket, accessoarerna, modellens position, hårets ljusreflektion - listan kan göras hur långs som helst! - är helt "flawless". Det handlar om att skapa ett konstverk.

Du har själv tävlat mycket -vilka personliga bedrifter är du mest stolt över?

- Att vinna brittiska Årets Frisör tre gånger. Jag har också fått äran att arbeta med Frida Kahlo-utställningen i Mexico. Något som jag har gjort nyligen - och som jag är mycket stolt över - är att utforma min egen produktserie, "Your hair assistant", i samarbete med Davines.

Vad ser du får trender 2016?

- Spännande fargeffekter - från dolda glimtar av juvelfärger rill heltäckande glassiga, regnbågsfärger. Jag inspireras väldigt mycket av moder natur - alltifrån en papegojas kalejdoskopfärg till stenars skimrande skuggningar. I år ser vi mycket "uttrycksfulla" klippningar, med lugg.

Viket är ditt favoritverktyg?

- Mason Pearson-borste, hårborstarnas kung!

Och produkt?

- "Blowdry primer" från min serie "Your hair assistant". Det gör tunt hår tjockare och enklare att hantera och forma.